Külahımın 3 Temmuzu

hakan

Hakan Şükür’ün Bugün Tv Analiz programında yaptığı açıklamalar, bugün itibariyle sanırsam çok konuşulur, herkesin dikkatini çeken kısım; Hakan Şükür’ün kendi hayali olan TFF başkanlığı için T.C. Başbakan’ından olur almak, yani Yasama kurumunun başından, Yasama kurumunun alakası olmayan, kendi kongresi ve kongre üyeleri olan ve bu kongre ile kongre üyeleri tarafından başkanı SEÇİLEN özerk bir kurum olan TFF Başkanlığı için izin istemiş (Artık Hakan Şükür’ü oraya kim gönderdiyse ). Kısaca bu açıklamalardan “TFF başkanını Başbakan seçiyor ” manası çıkıyor, Eğer Başbakan ‘şimdilik buralar karışık, daha zaman var sen buna hazırlanırsın, şimdi milletvekili ol’ demişse, bunun manasını anlamak zor değil, Bu konuyu pek çok kişi masaya yatırıp, etik husununda detaylandıracaktır, Benim dikkat çekmek istediğim mevzu ise, Başbakan 3 Temmuz operasyonunu biliyorsa , (ki Hakan Şükür’ün açıklamalarından “3 Temmuz Operasyonunu” bildiği gayet net tahmin edilebiliyor.) Başbakan’a yakın olan isimler neden bilmesin ? 08/02/2011 Tahir Kıran’ın bir radyo programına verdiği demeç, Hakan Şükür’ün bugünkü açıklamalarını doğrular nitelikte. Bu açıklama yapıldığında, hepimiz sinek vızıltısına verdiğimiz tepkiyi bile göstememiştik, Meğerse adam bize olacakları anlatmış… Peki Tahir Kıran neler demiş;

tk 1

“TFF Başkanı’nı Başbakan atamalı” “Fenerbahçe’nin şampiyonluğunu kimse engelleyemez, Senaryolar kusursuz hazırlanmış” “Haziran’da yapılacak kongre için de aklımda bir isim var. İsmini açıklamak istemiyorum.”

Detayları burada isteyen buradan bakabilir

Bu demeç verildiğinde Aziz Yıldırım henüz dinlenmeye başlamamıştı, Bugün bahsedilen Hakan Şükür Başbakan görüşmesinden takriben 2 hafta önce.. Tahir Kıran Başbakan ile hem hemşehri, hemde hediye verebilecek kadar çok yakın biridir.

tk 2

Başbakana verilen Altın Tespih

Şimdi İnsan Düşünmeden edemiyor “Tahir Kıran 3 Temmuz’u biliyormuydu ?” “Tahir Kıran 3 Temmuzu biliyorsa, Başbakan’danmı öğrendi ? “ Başbakana yakın bir diğer isim Fatih Terim.. Başbakan’ın Fatih Terim’i Akil Adam yapmak istediğini hepimiz biliyoruz, Hatta Milli takımın başına öneren bizzat Başbakan’ın kendisi… Şimdi Ne alaka dediğinizi duyar gibi oluyorum. Hakan Şükür’ün Başbakanla 2. görüştüğü tarih olan Şubat ayından takriben 1 ay sonra

ft 1

Fatih Terim’e 5 Yıllık 24 Milyon € kazanacağı Umman Milli Teknik direktörlük teklif edildiği yazıldı. Bu tabiki şişirme haberdi… peki neden şişirildi bu haber ? Cevabı çok basit, Rijkaard ile ilişkisini kesen Adnan Polat ilk önce Fatih Terim’e gidiyordu. Ancak anlaşma olmuyordu. Camia bu zor günde teklifi geri çeviren Fatih Terim’e negatif bakabilirdi.

ft 2

Olayın aslı eğer yazılanlar doğru ise Ali Dürüst bu anlaşmaya mani olmuştu, Ali Dürüst, bir sonraki seçimde 2. başkan oluyordu

( Bu olay bu duyumu doğrular nitelikte).ft 3

Tahir Kıran Federasyonda Yönetici iken Fatih Terim Milli Takım Teknik Direktörüydü,Yani aralarında bir tanışıklık söz konusu. Hatta Fatih Terim’in istifasının ardından TFF’yi topa tutmuştu 2009′da, Özellikle Mahmut Özgener’i … O zaman bu çıkışa bir mana verememiştik, nasip bugüneymiş .

tk 3

Hem Tahir Kıran, Hem de Fatih Terim Sayın Başbakan’a yakın isimler……  Bu 3 isim Hal Böyle olunca, Başbakanın Hakan Şükür’ün iddia ettiği gibi, 3 Temmuz’u önceden biliyorsa, Başbakana yakın diğer Spor adamlarının bilmesine mani yok, hatta dikkatle izlediğimizde bu durumu belli bile ettikleri gözlenebilir.

Ayrıca bu 3 ismin başka bir ortak noktası daha var; Tahir Kıran, Hakan Şükür ve Fatih Terim’i birleştiren bir başka noktada bir Reklam ajansı, Aynı Reklam ajansı , Fenerbahçe Başkanlık seçiminden önce Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a muhalif bir web sayfasının tasarımını üstlenmiştir. Aynı Reklam ajansının sahibi, (Cüneyt Yalınkılıç ) , meşhur 3 Temmuz Öncesi, 06/06/2011′de TFF seçimi için Ajansspor’a neler demiş (Bu yazı yazıldığında, Mahmut Özgener henüz, TFF Başkan adayı olup, olamayacağını, açıklamamıştı) ;

Merak Edenler için Yazının Tamamı

Hakan Şükür’ün dünkü açıklamalarını o günden bilseydi bu demeci verir miydi ? Bunu bilemeyiz lakin bildiğimiz şu;  Reklam ajansı sahibi dahili olmadığı bir konuda farkında olmadan veya farkında, bizi teyit etti.

Süreci iyi takip edenler bilir, Fatih Terim 19/05/2011 tarihinde açıklanmış, 01/07/2011 tarihinde GS’ye resmi imzayı atmıştı. Yani TFF başkanı seçildikten sonra, 3 Temmuz Operasyonundan önce, Neden diye hep sorduk? Acaba sebebi Fatih Terim’in bir şampiyonluk garantisi verildiyse, bundan emin olmak için mi bekledi ? Oturup puzzle parçalarını birleştirdiğimizde, kafamızda oluşan tablo kısaca Hepiniz Ordaydınız…

gs 1

Bu Arada aklıma gelmişken, 14/05/2011 tarihinde Tahir Kıran’ın Zeki Mazluma attığı sms’i hatırlamadan olmaz

tk 4

Şimdi Soruyorum 3 Temmuz Operasyonunu bizden başka kim bilmiyordu ? Herkes biliyorsa Bu operasyon gizli değilmiş, sadece bizden gizlenen bir operasyonmuş diyebiliriz… Kimi ses etmemiş, kimi yardım etmiş, kimi bizzat icrada bulunmuş, kimi uzaktan izlemiş, kimi kaçmış .. vb ama kimse “ne oluyor ?” “ne yapmaya çalışıyorsunuz?” dememiş, ya korku, ya  nefret, ya menfaat, ya da adı her neyse, sesini çıkarmamış, bu komploya ..

Şimdi Soruyoruz “Gerçeklerin bir gün ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu olduğunu” da mı düşünmediniz ?  Siz düşünecek kadar zeki olsaydınız zaten bu komplonun içinde olmazdınız, düşünenler ise düşündükleri için sizleri kullandı…..

Yorum bırakın