Mahremiyet

Uzun zamandır yazı yazmamanın eksikliğini hissederek, birkaç satır fikrimi burada paylaşmak istedim, affınıza sığınarak,

Fenerbahçe’de “Soyunma odası krizi” bu sabah saatlerinde hepimizin gündemine oturdu. Akşam saatlerinde konu tatlıya bağlandı dense de, benim rahatsızlığım geçmedi, Haberin doğruluk/yalan payı harici, Rahatsız olduğum hususlar var;

  • “Doğru ise “KİM” sızdırdı”,
  • “Yalan ise “NEDEN” bu haber yapıldı”

Bu hususları yazmamdaki sebep ise, cevapların sorunu çözeceğine olan inancımdır. Amacım kimseyi zan altında bırakmak değil, bilakis hatalardan dönülmesidir.

Şeffaflık ve Mahremiyetin aynı dengede olması gerektiğine inanıyorum, Kurumsallık bunu gerektirir. Durumsallık ise ikisinin arasındaki dengenin kaybolduğu yerde ortaya çıkar ve KAOS yaratır.

Galatasaray, Beşiktaş veya Trabzonspor ile ilgili Soyunma Odası Mahremiyetinin (İzinsiz olarak), haber yapıldığına çok şahit olmadım, Fenerbahçe’nin ise birçok kez Mahremiyetine saygı duyulmadan, haber yapıldığına ise hep beraber şahit olduk. Doğal Olarak şu sorular aklımı kurcalıyor;

  1. Mahrem Yerde olanlar nasıl haber yapılıyor?
  2. Kim Mahremiyete ihanet ediyor?
  3. Tekrarı olur mu?
  4. Kurumsallık mı? Durumsallık mı?

Yukardaki sorular, Fenerbahçe’nin geleceği için önemli sorulardır ve Özeleştiri çerçevesinde her platformda sorulması gerektiğine inanıyorum. Kurumsallık adı altında, Durumsallık yapmak, sadece kısa vadede sorunları erteler, çözmez.

Fenerbahçe güçlü bir ordu, güçlü bir şirket ve en önemlisi GÜÇLÜ BİR AİLEDİR,

Güçlü bir orduyu ancak içindeki Hainler sayesinde yenebilirsiniz, Güçlü bir Şirketi, ancak sırlarına sahip olursanız, iflas ettirebilirsiniz, Güçlü bir aileyi ancak aile fertleri arasındaki güçlü bağı kırarak dağıtabilirsiniz, Özet olarak şunu söyleyebiliriz; Güçlü Ordu ile “GÜVENLİK”, Güçlü Şirket ile “YÖNETİM”, Güçlü Aile ile “BAĞLILIK” kast edilmiştir. Güvenliğinizi sağlarsanız, iyi yönetir veya yönetilirsiniz, Böylece size olan bağlılık ile güçlü olursunuz.

 

 

Mahrem : Başkalarına söylenmeyen, gizli (TDK)

Mahremiyet : Gizlilik (TDK)

Mahrem Yer : Evlilikte yatak odası, İş Yerinde Toplantı Odası, Karakolda Sorgu Odası, Sporda soyunma odası vs. vs., sadece ilgili kişilerin girip, özel ihtiyaçlarını (Uyku, Duş, Banyo, giyinme, konuşma, dinlenme) giderdiği özel yerlerdir.

Mahrem Yerlerin bir başka özelliği ise; orada yaşananlar, sadece orada olması gereken insanlar tarafından yaşanır, konuşulur ve bilinir.

Yorum bırakın