Az Alkmar Fenerbahçe Maçı

İDDİA: 14 Şubat 2007 / AZ Alkmaar maçında Migros Tribününde kavga çıktı, 6 taraftar yaralandı.

GERÇEK:  

Tarihe ve maça dikkat etmek gerek. Tarih, Aziz Yıldırım’ın tribünlerde küfürü bitirme konusunda kararlı olduğu ve (GS’nin ısrarla devam ettiği tahriklere kadar) başarılı da olduğu dönemdir. Ayrıca tarih, yine Aziz Yıldırım’ın “bedava bilet” olgusunu bitirdiği dönemdir.

Böyle bir Başkanı kim sever; kim sevmez? Artık bedava bilet alamayan, istediği zaman tirbünden istediğini yuhalayıp, küfür edip istifaya zorlayamayan taraftar ve gruplarının o tribünde rahat durması beklenebilir mi? Kimlerden bahsettiğimi söylemiyorum, çünkü bütün Fenerbahçe taraftarı bunu biliyor.

Artık grupları Fenerbahçe yönetimine karıştırmadığı için, Fenerbahçe’yi kurumsallaştırdığı için ve artık kulüpten verilen bedava biletleri kestiği için hemen her maçta küfür ve hakaret yiyen Aziz Yıldırım, tabi ki sevilmez, tabi ki eleştirilir.

Siz gidin de, kendisine Ankara’daki bir maçta küfür eden taraftarına canlı yayında kol işareti yapan ve “o gün yanımda silahım olsaydı 20-30 kişiyi öldürürdüm” diyen İlhan Cavcav’ınızın açıklamalarına sarılın. Size yakışan böyle insanlardır.

Bir taraftar grubunun ısrarla tribünde olay çıkarmasının, takımın sahasının kapanması veya ceza alması için uğraşmasının (hatta bunun için özellikle Avrupa maçlarını hiç kaçırmamasının) sebebi ne olabilir?

Bahsettiğimiz maç, yine bir Avrupa Kupası maçıdır. Sonrasında da deplasman dahil hemen hemen her Avrupa Kupası maçında şeytanın bile aklına gelmeyecek yöntemler kullanılmasının amacı nedir?

Sahte bilet bastırıp içeri girmeye çalışmaktan, ceza aldırıp seyircisiz oynattıkları maça dışarıdan paraşütle havai fişek atmak suretiyle yeniden ceza aldırmaya kadar. (Yani sayelerinde Fenerbahçe, seyircisiz maçta seyircisiz oynama cezası alan ilk takım olmuştur)

AZ Alkmaar maçı da bu sürecin başlangıç maçlarından biridir. Daha maçın 1. dakikasında bıçakların çekildiği, insanların dövülüp yaralandığı bir maç… Biraz “şeytanın avukatlığını” yaparsanız bu maçın amaca giden yol için harika bir fırsat olduğunu anlamak zor değildir.

Bu maçın bir özelliği daha vardır. Aslında Aziz Yıldırım bu maçta tarihe geçecek bir olay yapmıştır. Onu neden yazmamışlar acaba? Bir süredir eleştirilen, “Fenerbahçe’de miadını doldurdu” “artık takımdan gitsin” denilen Alex’in (bir grubun başlatmasıyla) neredeyse bütün tribünlerin yuhalamasına rağmen Aziz Yıldırım’ın tek başına ayağa kalkıp Alex’i alkışladığı maçtır. Yazacaksanız bunu yazın…

İşin ilginç tarafı; o gün Alex gitsin diyenler, Alex gerçekten gittiğinde de en çok ortalığı velveleye verip bu sebeple Aziz Yıldırım’a hakaret edenlerdir.

O tarihte Alex’i yuhalayanlar, “defol git” diyenler, Fenerbahçe’den ayrıldığı tarihe kadar onun attığı gollerle kendilerinden geçmiş, kazanılan kupaları kutlamışlardır. Aziz Yıldırım’ın öngörüsü sizi bir kere daha rezil etmiştir çakallar…

O gün Aziz Yıldırım, neredeyse bütün tribünleri karşısına alıp oyuncusunu alkışlamasaydı, sizi dinleseydi, Alex belki de Fenerbahçe’den ayrılacak ve onun golleri ve asistleriyle kendilerinden geçenler muhtemelen onu Galatasaray’da ağlayarak izleyeceklerdi.

İşte Aziz Yıldırım sizin aylarca kafa yorup göremediğiniz şeyleri maç sırasında, anlık karar vermesiyle bile görebilmiştir.

O halde yeri gelmişken söyleyelim: Aziz Yıldırım o gün Alex’i tek başına ayakta alkışlarken ne kadar haklı ve öngörülü olduğunu ispat etmiştir. Onu bizzat gönderirken de susmak size düşen tek onurlu davranış olur. Susun da, “adam”lığınız en azından şüpheli kalsın!

@_deniz_bt

Az Alkmar Fenerbahçe Maçı” üzerine bir yorum

  1. Geri bildirim: FENERBAHÇE TARAFTARINA ÇAĞRI ‘YA CEVAP | Fenerbahçe Yıkılmaz | Fenerbahçe ile ilgili herşey

Yorum bırakın