SİSTEM 4.3.2+1

@fireofoctobus derlemesidir…..

Hafta sonu Beyaz TV’da yaşanan “tarihi” olayı gözden kaçırıp kaçırmadığmızı soran renkdaşlara eğlenceli notlar hazırladım… Birkaç gün bekledim. Çünkü o programda Çarşamba veya Perşembe günü GS Yönetim Kurulu’nun alacağı söylenen bir karar vardı. Tabii ki ses yok.. İki perdeli tiyatroyu gülerek okumayın…. 18 aydır çözülemeyen denklemdeki birçok bilinmeyen de ortaya çıktı.

Başkan Aziz Yıldırırm önceki gece “maymun” benzetmesi yapmış. Tüm notları okuduktan sonra kararı siz verin. Bu yaşananlar için ne peki, Ahmet Çakar’ın durup dururken (Rasim Ozan K da hazır yokken) ortaya attığı iddia @hanoglu_hakan ın yazdıkları bunu zorunlu kıldı belki de… Çakar, FENERBAHÇE ve Aziz Yıldırım’ın ekranlarda linç edildiğini Aysal’ın devleti zarara uğratma GS’ın manüplasyon olayının hiç konuşulmadığını söyledi..
10-02 beyaz tv kj
Ekrana KJ olarak ÜNAL AYSAL DEVLETİ ZARAR MI UĞRATTI? yazıldı.

(06:50 den itibaren Yavuz Semerci Bağlanıyor)

(01:50 den itibaren Ahmet Çakar- Sinan Engin )
(07:39 dan itibaren Ertem Şener’in Kıvranışları başlıyor 09:53 e kadar)
(12:35 den itibaren Ahmet Çakar Sayıştay Raporu var)
(15:36 dan itibaren Sinan Engin Zorlamı Sattı Devlete)
(17:00 den itibaren Ertem Şener Kıvranışları )
(21:30 dan itibaren Sedat Doğan Bağlanıyor )
(24:20 den itibaren Sedat Doğan Ahmet Çakar )
Uzmanlar görüş bildirdi. Sonra bir telaş başladı.Ertem Şener’in yüzü değişti. Telaşlandı. Yavuz Semerci’ye “Biz sizinle konuştuk mu? Görüştük mü?” diye çırpındı. Meğer Ünal Aysal “Bu program kurmacadır. Yavuz Semerci Fenerbahçelidir. GS’ı zor durumda bırakmak için yapıyorsunuz.” Demiş. Ertem Şener’in anlattığına göre Aysal “ Fatih Altaylı benim düşmanım. Onu bildiğiniz için kullanıyorsunuz” demiş. Ertem Şener ağlamaklı “Boynumuz kıldan ince. Herkese hesap veririz. Biz önceden plan yap.
Çakar ateşe odun taşımaya devam etti. Sayıştay Raporu var… Borsa oyunu var. Bu borsa şikesi… diye haykırıyor ve sadede geliyor. Ahmet Çakar: Alo der istediği yere gideriz. Akrabamdır Ünal Aysal. Niye zarar vereyim (10 Şubat 2013-BeyazTV/Beyaz Futbol Programı)
Sinan Engin: Nasıl devleti zarar uğratır. Zorla mı satmış? (10 Şubat 2013-BeyazTV/Beyaz Futbol Programı) (Ünal Aysal devleti zarar uğrattı) O parayı veren sözleşmeyi yapan kim? Bürokratlar kim? Adam malını satmış. Silah mı çekti .
Sinan Engin’in savunması yetersiz kalıyor ki GS Yöneticisi Sedat Doğan canlı yayına bağlanıyor. Önce n’olmuş ki havasında sonra sertleşiyor. Sedat Doğan Spor Programında bu konuyu gündeme getirmenizin nedeni ne? Hakikaten merak ediyorum (10 Şubat 2013-BeyazTV/Beyaz Futbol Programı)
Ahmet Çakar: Hiç kimse düğmeye basmadı. Biz bildiğimiz yaparız. (Askerlik-3 Temmuz süreci neler oldu vs) (10 Şubat 2013-BeyazTV/Beyaz Futbol)
Sedat Doğan: Ünal Beyle ilgili değil mi Sayıştay denen şey. GS ile ilgili denen şey ne. Sayıştay raporu mu var? Gerçekten bilmiyorum.

(01:53 den itibaren Sedat Doğan’dan acıklı savunma )
(05:17 den itibaren Ahmet Çakar Sedat Doğan konusması)
(11:39 dan itibaren Ümit Özat )
(19:10 dan itibaren Ahmet Çakar Sedat Doğan Atışması )
(20:20 den itibaren Sinan Engin araya giriyor )
(22:20 den itibaren Sinan Engin Ünal Aysal buluşması )
Sedat Doğan tarihte görülmüş en acıklı savunmayı yapıyor. DEVLET BASİRETSİZLİK YAPTIYSA İŞADAMININ DOLANDIRDIĞINI SÖYLEYEMEZSİNİZ!!! ZARARA UĞRATAN DEVLETİN ELEMANLARI. DEVLETİ İYİ YÖNETEMEDİKLERİ İÇİN OLDU. Sedat Doğan:İŞADAMLARININ KUSURU DEĞİL. SUÇLUYSA YARGILANIP CEZASINI ALIR. YOKSA NEYİ TARTIŞIYORSNUZ (10 Şubat 2013-BeyazTV/Beyaz Futbol)
Ümit Özat: Keşke herkes sizin gibi duyarlı olsa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -katıldığı için- (10 Şubat 2013-BeyazTV/Beyaz Futbol Programı)
Ahmet Çakar: Vatandaş anlamıyor. Ben de anlamadığıma göre uzmanlardan görüş almak istedik. Tatmin olmamız lazım (10 Şubat 2013-Beyaz Futbol)
Sedat Doğan: Sizin tatmin olmanız o kadar önemli değil. Hukuk sistemine uygun davranıyorsam kimse eleştiremez. (10 Şubat 2013-Beyaz Futbol)
Sinan Engin:Yoruldum. Dinlemekten uykum geldi. (10 Şubat 2013-BeyazTV/Beyaz Futbol Programı) Tahkim aldığı almadığı kararlarla halka açık şirketi zarara uğratabiliyor. O zarar Tahkim üyelerine rücu etsin.Müeyyide olsun. 11 Şubatta yaşanacakları Sinan Engin’in sözlerinden anlıyoruz:Yarın Ünal Aysal’la şeyimiz olur!!!!! (10 Şubat 2013-BeyazTV/Beyaz)

Futbol Pazartesi Sedat Doğan Beyaz TV Beyaz Futbol Programına konuk olarak katılıyor. Bir gece önceki konular şöyle bir konuşuluyor. Konu kayıyor. Sedat Doğan Sinan Engin ve Rasim Ozan K’nın desteğiyle konuyu Melo’ya getiriyor. Harala gürele bir Melo tartışması yaşanıyor. Sedat Doğan “mutabık” kalıp katılmayı kabul ettiği programda gelmişken 1 taşla birkaç kuş vurayım diyor. Tahkim Kuruluna giydiriyor.
sedat doğan kj
tahkim 2

(14:20 den itibaren Sedat Doğan açıklamaları )
(19:30 da Melonun Dudakları kalın )
(20:25 Den İtibaren Sedat Doğan Oğuzhan Vicdan azabı açıklamaları)
oğuzhan
Melo muhabbetinden en akılda kalan cümle Sedat Doğan:HİÇKİMSE GİDİP OĞUZHANA VİCDAN AZABI ÇEKİYOR MUSUN DİYE SORMADI (11 Şubat 2013-BeyazTV)

(00:50 itibaren Ümit Özat Açıklamaları 01:12 de Rasim Ozan Gerek yok 01:30 da haydaa sesi geliyor )
(03:30 itibaren Sedat Doğan Adalet Açıklamaları ile Tahkim’e bağlanıyor )
(05:02 İtibaren Ümit Özat Fatih Hoca ceza ertelenmesi)
(06:23 de Rasim Ozan Tahkim açıklaması yapıyor )
(13:00 14:00 arası Sedat Doğan Tahkim açıklamaları (dikkat))
(15:30 19:00 arası Sedat Doğan Tahkimi istemiyoruz suç duyurusu yapacağız (dikkat))
(21:00 22:00 arası Sedat Doğan Adnan Öztürk açıklamaları )
(24:40 Sedat Doğan Sedat Suç Duyurusu Altyapısını yapıyoruz )
Ümit Özat “burası Melo’yu aklama yeri değil.. Senin adamın rahatsız.
Sedat Doğan önyargılısınız suçlaması yapıyor.(11 Şubat 2013-Derin Futbol) Çakar işareti çakıyor. Ümit Özat: Borsa konularında girerim isterseniz.
Rasim Ozan K:Gerek yok gerek yok (11 Şubat 2013-BeyazTV/Derin Futbol) Sedat Doğan konuyu Tahkim’de tutmaya uğraşıyor. “Bu tahkim kurulunun niye geldiğini siz söylediniz. Lua Lua’nın cezası nasıl ertelendi…
Ümit Özat: Fatih Hoca’nın, Elmander’in cezası ertelenirken niye sustunuz (11 Şubat 2013-BeyazTV/Derin Futbol Programı)
Sedat Doğan: Oğuzhan pişman mı? Birileri sorsa. Bugün çıkıp dese ki tükürmedi diye (11 Şubat 2013-BeyazTV/Derin Futbol Programı)
tahkim içi boş
Sedat Doğan: Halka açık şirketle ilgili kararı tahkim veremez. Tahkim Kurulu’nun içi boş. YALANCI TAHKİM SAHTE TAHKİM BU. HAYDAAAA..
tahkim istemiyoruz
Sedat Doğan: TAHKİMİN STATÜSÜ DEĞİŞSİN BİZ BU TAHKİMİ ORADA GÖRMEK İSTEMİYORUZ.
tahkim suc
Sedat Doğan: YETİŞİRSE YARINKİ YÖNETİM KURULUNDA GÖRÜŞECEĞİZ. BU ARKADAŞLARLA İLGİLİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ.

(00:50 den itibaren Sedat Doğan Tahkim Görev ihmali )
(01:20 den itibaren Sedat Doğan HSYK Konusu)
(01:43 de Mesaj geliyor stüdyodan Sedat Doğan’a)
(13:21 de Adnan Öztürk’ün açıklamaları giriyor )
(16:30 da Sedat Doğan Adnan Öztürk açıklamalarını yorumladı kısaca)
Sedat Doğan:GÖREVLERİNİ KÖTÜYE KULLANIYORLAR. (11 Şubat 2013-BeyazTV/Derin Futbol Programı)
Günlerden Pazartesi…. Adnan Öztürk’ün Meireles açıklamaları giriyor. Sedat Doğan hatırlayamıyor. Konuşma uzun uzun dinleniyor. Zaman geçmek bilmiyor. Sedat Doğan yeniden tahkim konusunu açıyor: Yönetimde karar verirsek yapacağız. ALTYAPISINI YAPIYORUZ. SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ. O gece için buna kimse anlam veremiyor HSYK’YA HAKİM VE SAVCILARI ŞİKAYET EDEBİLİYORUZ. BU ARKADAŞLAR YANLIŞ İŞ YAPTIĞINDA NEREYE GİDECEĞİZ. Sedat Doğan’ın zamanı eritmesi lazım. (Saat 00.47. Mesaj Kontrol)
federasyon basmadık
Spekülatif bir açıklama yapıyor: “BİZ FEDERASYON BASMADIK. Sedat Doğan onca uğraşa rağmen patlamayı önleyemiyor. Programın Daha sonraki bölümünde Ahmet Çakar Borsa manipülasyonu ile ilgili Sedat Doğanı sıkıştırıyor. Tüm Bunlar olurken Stüdyoda işaretleşmeler, fısıldamalar, yazılı notlar elden ele geziyor……..

Bu oyunun sebebi ne? Özellikle Sedat Doğan’ın Tahkim Kuruluna yönelik “Tazminat davası açacağız” tehdidi neden. O da 12 Şubat’a anlaşıldı. Sedat Doğan’ın dava açmakla tehdit ettiği tahkimle ilgili olarak Ali Dürüst de “Federasyon kalan günlerini huzurlu geçirmek istiyorsa… Federasyon Tahkim Kurulu’nu YENiDEN DİZAYN ETMELİ” derken neden tehdit ediyor.
ali dürüst
http://spor.internethaber.com/spor/super-lig/ali-durust-federasyonu-topa-tuttu-151931.html
SPK’nın açıklamasından anlaşıldı.
spk kararı
Peki eğer bir kulüp muhasebe konusunda hata yaptıysa ne olacak TFF bunu 1 Nisan 2013’de başlayacak denetimde dikkate alacak. Denetim ve kontrolü TFF Lisans Müdürlüğü yapacak. Başkan Demirören’e bağlı olan müdürlükte en kritik isim Tahkim Başkanı Engin Tuzcuoğlu, Tuzcuoğlu Kulüp Lisans Kurulu kararını denetleyecek KLM’de hukuki kriter bakımından görüş bildirecek. Kulüp Lisans Müdürlüğünün görev sorumluluklarını düzenleyen 4. Maddenin 3. fıkrasının d. başlığı açık. Bakın ne yazıyor;
432
Eğer konu Fenerbahçe olsa ve TFF’deki eski kadro olsa muhakkak bu UEFA sopası SPK kararından sonra ortaya çıkacaktı. UEFA sopası olmasa de bir tehlike daha var GS için. Mali kriterlerde yanıltıcı bilgi vermenin cezası 1 puan silme…

KULUP-LISANS-ve-MALI-FAIR-PLAY-TALIMATI-101212.pdf erişimi için tıklayın

GS’ın SPK tarafından tecvik edilen hatalı bilgi verme sonucunda uğrayacağı yaptırımın hukuki boyutunu değerlendirecek kişi Engin Tuzcuoğlu, Geçen hafta sonu (önceki iki ay) sanki bu akıbet biliniyormuş gibi; Engin Tuzcuoğlu Telegol tarafından doğrudan hedef haline getirildi. Acaba hala ekranda konuşanlarla perde arkasında çalışanların bağlantısız olduğunu düşünen var mı? Bu kadar insan nasıl organize oluyor. Serhat Ulueren Engin Tuzcuoğlu’nu doğrudan hedef alırken “Demirören Ali Koç’un önerisiyle onu tahkim kurulu başkanı yaptı” diyor. Erman Toroğlu “Engin Tuzcuoğlu Fenerbahçeliymiş diyor” Ertesi gün laf arasında “bunları dedik ama doğru değilmiş” diye düzeltiyorlar. Sonra soruyorlar. Takımlar arası kin ve nefretin kaynağı ne? Açıkça söylüyorum: Medya… Daha doğrusu “yeminli” yorumcular

SİSTEM 4.3.2+1” üzerine 2 yorum

  1. merak ettiğim kulup lisansı maddi fair play madde 69 üzerinden, 6s bu maddeyi nasıl bertaraf etti ? bildiğimiz kadarıyla ciddi vergi takmış durumdalar ?

Yorum bırakın